Najveća inflacija u Nemačkoj od 2008.

Bez autora
Jan 27 2011

Inflacija je u Nemačkoj dostigla 1,9 odsto u januaru, što je najviše u poslednje više od dve godine. U decembru je inflacija u najvećoj evropskoj privredi bila 1,7 odsto, a najnoviji postotak je najviši od oktobra 2008. godine, kada su cene porasle za 2,4 odsto.Kao i prethodnih meseci, inflaciji su najviše doprinele cene energije, voća i povrća. Ekonomisti očekuju da će inflacija na godišnjem nivou u 2011. godini biti 2,2 odsto.

Najveća inflacija u Nemačkoj od 2008.Inflacija je u Nemačkoj dostigla 1,9 odsto u januaru, što je najviše u poslednje više od dve godine, pokazuju danas objavljeni zvanični podaci.

U decembru je inflacija u najvećoj evropskoj privredi bila 1,7 odsto, a najnoviji postotak je najviši od oktobra 2008. godine, kada su cene porasle za 2,4 odsto.

Kao i prethodnih meseci, inflaciji su najviše doprinele cene energije, voća i povrća, saopštila je agencija Destatis. Ekonomisti očekuju da će inflacija na godišnjem nivou u 2011. godini biti 2,2 odsto.

Glavni sindikat IG metal traži povećanje zarada za šest procenata za oko 100.000 radnika "Folksvagena" u aktuelenoj rundi razgovora sa poslodavcima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik